Fotografier av Francis Bruun och Eyob Araya – 17 april – 21 maj på Bergagalleriet

Fotografier av Francis Bruun och Eyob Araya
Två helt olika fotografer. Bilder från olika delar av världen och olika tider (1955 till idag) tagna av fotografer från olika generationer.
Eyob Araya amatörfotograf och undersköterska på Berga ställer ut sina vackra färgfotografier. Kameran är hans vän i vardagen, på väg hem från jobbet och på semestern. Amatör innebär alltid en stor kärlek till konsten. Amare från amatör = kärlek.
Francis Bruun   (födFrancis Bruund 1932)ställer ut tretton          fotografer tagna mellan 1955 och 1965.                     Bruun har varit yrkesverksam fotograf under större delen av sitt liv och arbetade många år inom näringslivet, bland annat på uppdrag för Nordiska Kompaniet och Barnängen men har även arbetat som fotograf för veckotidningar som Bildjournalen och Fickjournalen. Under sin karriär har Francis samarbetat med bl.a. Christer Strömholm.

Francis utbildade sig till fotograf på” Staatliche Shule für Kunst und Hantwerk Saarbrücken” för prof. Dr. Otto Steinert

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: