Ann Lillqvist – Jag bär dig genom den mörka skogen

16 mars – 18 april 2018

Välkommen till Ann Lillqvist utställning ”Jag bär dig genom den mörka skogen”

Vernissage 16 mars kl 14.30 – 15.30 med underhållning av Hans Nordqvist, Franciska von Koch och Gittan Sundin.

Ann Lillqvist är en konstnär baserad i Stockholm och i Phoenix, Arizona. I utställningen ”Jag bär dig genom den mörka skogen” arbetar hon med måleri, skulptur, mosaik och grafik. I Lillqvists konst står berättelsen i fokus. Varje verk bär på en historia, men också ett löfte om förvandling.

Ann_Lillqvist_bild

”För mig blir konsten en plats där jag kan samla ihop minnesfragment och saker som skingrats, gått sönder eller är på väg bort. Det blir en plats där jag kan omskapa och göra helt igen. Många av verken handlar om tröst. Hur hanterar vi saknad efter en älskad person, hur hanterar vi förlust? Verket ”Brevet”, tex, utgår från ett brev jag skrev till en person som försvunnit ur mitt liv. Och i målningen ”The Edge” vill jag gestalta hur skönhet ofta härbärgerar en risk, något som är förenat med fara. Men samtidigt vill jag förmedla att förmågan att känna tillit, att våga närma sig kaktusen utan att rädas dess taggar, är det som i slutänden definierar oss som människor.”

 

Utställningen är en del av Temabos verksamhet för äldre och arrangeras med stöd av Sveriges Konstföreningar

Sverigeskflogga

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: