Kulturskolan

25 november – 15 januari

Idag öppnar utställningen med elever från Kulturskolan. Konstlinjen ställer ut inne i galleriet med verk inspirerade från barocken. Och bild och formlinjen har gjort ljusskulpturer som hänger utanför entrén.

Konstlinjen har under terminen valt att inrikta sig på konstverk skapade under 1500-1700-tal, framförallt barocken. Genom att utgå från Nationalmuseums samling har vi historiskt arbetat oss igenom och testat olika tekniker och diskuterat olika verk från den tiden. Hur kan vi använda dåtidens tankar och estetik för att skapa ”modernt” konstverk idag? Finns det frågor som var aktuella då som fortfarande är aktuella idag?

Konstlinjen är en fördjupande kurs på Solna Kulturskola för ungdomar mellan 12-18 år. 

Under hösten har Solna Kulturskolas Bild & form arbetat med temat Bilden av ett hem – Vad är ett hem? 
En av grupperna på Bergshamraskolan fick i uppdrag att göra en utsmyckning till entrén till Berga omsorgsboende. Eleverna gav sig ut i skogen och hittade material för att sedan tillsammans designa och bygga hemtrevliga bon. Kanske att något djur flyttar in och blir granne till de boende på Berga omsorgsboende.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: